Hipnoterapie

Hipnoterapie

Terapia de regresie

Regresia in viata actuala(regresia de varsta) este o tehnica folosita frecvent pentru a gasi evenimente uitate la nivel constient cu scopul de a rezolva traume din trecut.

Regresia de varsta are la baza conceptul ca orice suferinta pe care o avem astazi isi are radacina (cauza) intr-un anumit eveniment din trecutul nostru, un moment care a produs o emotie negativa puternica, sau intr-un cumul de evenimente si respectiv un cumul de emotii negative.
Pacientul isi poate reaminti aceste momente din 2 posturi: poate retrai efectiv momentul si resimti suferinta de atunci cu mintea , sensibilitatea si cunoasterea de acum, sau poate vedea evenimentele din postura unui observator detasat.

Indiferent de pozitionarea pe care o are fata de aceste situatii, subiectul poate constientiza dintr-o perspectiva noua, superioara aceste situatii, se poate intelege pe sine si pe celelalte personaje participante, se poate ierta si poate ierta; poate reinterpreta totul prin prisma a ceea ce este si a ceea ce cunoaste el acum si poate transforma toate acele sentimentele negative in sentimentul pozitiv de usurare, de “letting go”. Se elibereaza.

Prin acest proces terapeutic amintirile raman neschimbate si chiar devin mai vii dar este schimbata radical perspectiva prin care ele sunt privite. Dupa descoperirea cauzelor initiale reale ale suferintelor actuale prin regresie, suferinta si simptomele sale dispar.

Datoram aceasta abordare medicului austriac dr.Josef Breuer (1842-1925) care a descoperit ca experientele inconstiente (sau chiar constiente) nerezolvate, sunt la originea simptomelor constiente si ca odata ce amintirea lor completa ajunge in constient, simptomele dispar.

"Multi oameni asteapta o viata intreaga pentru sansa de a fi buni in stilul lor propriu".

– Friedrich Nietzsche

Terapia de regresie in vieti anterioare

Terapia de regresie in vieti anterioare se bazeaza pe acelasi principiu terapeutic ca si regresia de varsta (terapia prin regresie), cu exceptia faptului ca domeniul temporal in care se cauta momentul radacina-cauza al unei traume nu mai este limitat la viata actuala a subiectului ci este cautat in totalitatea experientelor de viata fizica a acestuia.

Terapia de regresie in vieti anterioare a aparut ca o extensie generata de subconstientul unor pacienti in timpul regresiei ”clasice” de varsta. In cele mai multe cazuri, aceste experiente de intrare spontana a pacientilor in regresie in vieti anterioare, au demolat conceptii si prejudecati ale terapeutilor , pentru multi dintre ei au marcat o schimbare de paradigma si au deschis noi drumuri de cercetare si de creare a noi tehnici de terapie prin hipnoza. Astfel, tot mai multi oameni din domeniul stiintelor neuro-psihice si psihologie au inceput sa accepte conceptul ca o anumita esenta energetica a omului (suflet), o esenta cu constiinta, supravietuieste mortii corpului fizic , ca urmeaza un proces de evolutie care se desfasoara pe parcursul a multe vieti, si ca aceste vieti se influenteaza una pe cealalta. Este mai putin important pentru demersul terapeutic daca aceste vieti sunt succesive , urmand un timp linear sau sunt simultane. Acest concept este aproape identic cu termenul de “reincarnare” care este atat de firesc pentru practicantii catorva religii importante ale lumii.

Terapia de regresie in vieti anterioare utilizeaza legatura cu nivelurile superioare ale constiintei prin intermediul hipnozei. Astfel, se identifica si se rezolva radacinile cauzale ale problemelor de viata si de sanatate din viata actuala prin accesarea traumelor initiale si inlaturarea emotiilor negative captive, asociate cu acestea din una sau mai multe vieti anterioare. Regresia in vieti anterioare este si un proces amplu de auto-explorare, de auto-cunoastere, de intarire a legaturii cu nivelurile superioare ale constiintei ( cu sinele subconstient si supraconstient).

Regresia in vieti anterioare este un proces care poate contribui decisiv la evolutia spirituala a persoanei, la gasirea unui echilibru intre starea fizica si non-fizica a fiintei sale, la realizarea multidimensionalitatii sinelui sau. Este un proces valoros si unic de invatare care produce schimbari majore in constiinta, in gandire, in comportament, in atitudinea fata de pozitivitate, optimism, iubire neconditionata, compasiune, moarte.

Recomand celor interesati cativa autori ilustri din ale caror carti puteti capata o perspectiva ampla despre conceptul de vieti multiple si terapia in vieti anterioare ( sau simultane ): Dr. Raymond A. Moody, Dr. Brian L. Weiss, Dr. Elena Gabor, Dr. Roger Woolger, Steve Burgess, Dr. Hans Ten Dam (si lista poate continua).

Terapia de regresie in viata dintre vieti

Este o extensie a terapiei in vieti anterioare. In anumite cazuri, anumiti pacienti isi pot “reaminti” evenimente petrecute dupa moartea fizica dintr-o viata anterioara. Ei pot explora, dincolo de spatiu si timp, experiente avute in intervalul dintre 2 vieti.

Acest gen de reamintire nu este un “must” al terapeutului dar poate fi unul al subconstientului subiectului si daca are loc, transformarile pe care le produce sunt dincolo de cuvinte.

Progresia in viitor si progresia in vieti viitoare

Viitorul este un infinit de posibilitati, de probabilitati, de incertitudini. Prin acest tip de terapie, subiectul poate accesa posibile evenimente din viitor ( din viata actuala sau o viata viitoare sau simultana) care il pot ajuta sa descopere anumite consecinte ale conceptiilor, atitudinilor, actiunilor sale din prezent. In functie de aceste consecinte, el isi poate ajusta dintr-o perspectiva si intelegere superioara conceptiile, deciziile si/sau comportamentul din prezent.

Descopera mai multe despre beneficiile hipnoterapiei

Trimite-mi un mesaj iar eu iti voi raspunde in cel mai scurt timp posibil.